Невідомі Карпати у "Сніданках з 1+1"

alt У жовтні Karpaty.ua показали "Невідомі Карпати" журналістам “Сніданку з 1+1”. Тут ще є місця, люди і традиції про які мало хто чув і майже ніхто не бачив.

У першому сюжеті розказували про те, як правильно варити гуцульський банош та від чого лікує купання в фітобочці. До речі, можемо підказати, як особисто побувати у героїнь з сюжету — їхні садиби є на нашому booking.karpaty.ua.

Майтер-клас по приготуванню справжнього гуцульського баношу проводить власниця гостинного двору Анастасія пані Наталія Кульчицька. А її сестра, пані Галина, власниця сусіднього закладу відпочинку "Стара Хата", розповідає про цілющі властивості фітобочки та купеля.

Село Космач чи не єдине село в Україні, де стародавні весільні традиції живуть і досі! Гуцульське весілля – надзвичайно колоритне! Одного разу на нього завітав Франц Йосиф - імператор Австро-Угорщини, до якої колись входило село Космач. І був настільки вражений красою гуцульського весілля, що звільнив все село від податків на цілий рік! Що так вразило пана дивіться в другому сюжеті Сніданку з 1+1.

В треьому сюжеті "Сніданки" розповіли про високогірне село Дземброня — чи не найкраще карпатське село. Неймовірні краєвиди, чисте гірське повітря, ліси та полонини дозволяють без жодних докорів сумління назвати Дземброню центром зеленого туризму. Але є одненька проблемка… Як і будь-яке екологічно чисте місце, де можна досхочу ховатись від цивілізації, село розташоване подалі від транспортних шляхів. Дістатись сюди було нелегко.

Останній (четвертий) сюжет виявився надзвичайно цікавим. Було підкорено один з карпатських двотисячників — Піп-Іван Чорногірський. Гора, цікава як з точки зору пішохідного туризму, так і як атракційний об’єкт, адже на її вершині стоїть найвисокогірніша українська споруда — величезна кам’яна обсерваторія. Піднятись на вершину можна через гірське озеро Марічейка від КПП Шибене, а можна і з Дземброні через Смотрицькі водоспади та г. Вухатий камінь. Ми обрали другий варіант. Деталі дивіться в сюжеті:

Фотозвіт зі зйомок:

alt alt alt alt alt alt alt

походи в Карпатах

comments powered by Disqus