Скільки буде коштувати відсвяткувати Новий рік в Карпатах?

Серед українців стало популярним зустрічати Новий Рік в Карпатах. У період, орієнтовно з 28 грудня до 20 січня, розпочинається «високий сезон». Ціни в цей час є найвищими, подекуди навіть дивними, незрозумілими і зовсім необгрунтованими. Проте це давно стало закономірністю даного періоду і більшість відпочивальників до нього готові. З року в рік на Новорічні та Різдв’яні свята в Карпатах аншлаг. Черги до витягів, людно в колибах, ресторанах та кафе.

Новий рік в КарпатахНовий рік в Карпатах, фото Роман Михайлюк

Прогнозують, що і цей рік не стане виключенням. На сьогоднішній день більшість закладів на Новий рік вже заброньовані. Проте, ще є шанс знайти місця.

То ж у скільки обійдеться відпочинок цьогоріч? Почнемо з найдорожчих пропозицій. У кращих готелях Яремче, двомісний номер люкс обійдеться від 1800 до 4000 грн, в залежності від площі номера та кількості кімнат; найдорожчі готелі в Буковелі — номер економкласу буде коштувати 1800 грн, а двокімнатний люкс – більш ніж 9000 грн, можна звичайно знайти і дешевші варіанти: півлюкс 2000-5000 грн, люкс – від 5000; VIP апартаменти обійдуться від 9000 до 15000 грн за добу. Слід також врахувати, що чим ближче до курорту Буковель, тим вище вартість проживання, а якщо номер знаходиться безпосередньо біля витягів, то ціна зростає ще на 20-30%.

Новий рік в КарпатахНовий рік в Карпатах, фото Роман Михайлюк

Віддаляємось від Буковеля, сусідня Поляниця (2 км від курорту) запропонує номери люкс вже на порядок дешевше, орієнтовно 1500-5000 грн, а напівлюкс обійдеться в 1500-4000; стандарт – 900-1500; тримісний стандарт орієнтовно 1100-2500 грн. Сусіднє містечко Татарів, також готове приймати любителів зимових Карпат за ще нижчими цінами. Для прикладу візьмемо один з кращих міні-готелів Татарова, що знаходиться в в екологічно чистій місцевості, поблизу неабиякого дива природи, одного з найбільших у Карпатах - водоспаду Гук. Ціна двокімнатного люксу 2200 грн, яка після 10 січня знижується до 990 грн; двомісний номер напівлюкс від 1100 до 2000, після 10-го числа знижується до 600-1500 (в залежності від типу номера); ну а стандартні номери – 700-1000 грн, після 10-го 500 грн.

Отже, різниця відчувається. Розглянемо приватний сектор. Двомісна кімната неподалік Буковеля, в Поляниці обійдеться приблизно в 700-900 грн. Сусідні села – Татарів, Яблуниця, Микуличин пропонують від 250-500 грн, проте ціни тут практикують ставити не за номер, а з чоловіка. Покращені кімнати, з санвузлами, євроремонтом та хорошим інтер’єром будуть дорожчими на 25-30%.

Новий рік в КарпатахНовий рік в Карпатах, фото Роман Михайлюк

Для великих компаній зручніше буде орендувати котедж, в залежності від кількості місць те регіону, ціна буде коливатися від 2500 до 15000 грн.

Щодо розваг, харчування та організації дозвілля, то з цим проблем не буде ні в Татарові, ні Яблуниці. Організовуються щоденні трансфери до курорту Буковель. Деякі містечка, такі як Яблуниця, Ворохта мають власні гірськолижні витяги, правда бугельні та не такі сучасні, як в Буковелі. В Яблуниці є кілька досить складних підйомників: «Динамо», «Коза» та «Чеський», протяжністю 500-800 метрів, та гірка для початківців «Корова». Ціни досить прийнятні.

altЗустріч Нового року під г.Говерла, на висоті 1860 м, фото Роман Михайлюк

Плануйте свій відпочинок заздалегідь. Це дасть змогу забронювати одні з кращих варіантів у співвідношенні ціна-якість та не перейматись напередодні свят пошуком місця відпочинку. Знайти заклад відпочинку буде не дуже складно, але знайти заклад, який би зміг задовільнити ваш смак та гаманець – складніше. Тому, користуйтеся інформацією з офіційних сайтів, де є багато фото, відгуки, детальний опис закладу. Щоб отримати максимально повну та правдиву інформацію про заклад, в якому плануєте відпочивати. Зідзвонюйтесь з господарями чи адміністрацією місць відпочинку напередні поїздки та безпосередньо під час бронювання. Не соромтесь випитувати про місцезнаходження закладу, зручність доїзду, нюанси відносно опалення, водопостачання...

Отримати допомогу у пошуку житла можна заповнивши заявку на order.karpaty.ua

comments powered by Disqus